True You is ontstaan door mijn eigen zoektocht naar wie ik ”werkelijk ben”.

Niet wie ik dacht te zijn of wie ik van mezelf moest zijn. Niet de rollen die ik onbewust speelde, of hoe ik er uit zag. Maar wie ik diep van binnen ben, in mijn kern.

En die kern is LIEFDE , onze natuurlijke staat van zijn, de ware aard van ieder mens, je “True You”.

 

 

                                                                                                                                                BrigitteWolfhagen

                                                                                                                                                COACH


 

profielfoto

MIJN PERSOONLIJKE ZOEKTOCHT

Al jong leerde ik om mijn authentieke zelf te verbergen. Want als ik danste of zong werd ik uitgelachen. Als ik gevoelens of emoties had werd ik gepest of uitgemaakt voorzwakkeling. En als ik mijn grens aangaf werd daar gewoon niet naar geluisterd. Dus werd ik een kei in emoties onderdrukken en me aanpassen aan elke situatie en persoon zodat ik veilig was. En mijn grens aangeven liet ik maar helemaal achterwege want dat had toch geen nut. En zo werd dit mijn tweede natuur. In relaties paste ik me aan en ging steeds het leven van de ander leiden. Cijferde mezelf weg en had dit niet eens in de gaten. 

En gaande weg raakte ik steeds verder van mijn authentieke zelf verwijdert. Totdat het zover kwam dat ik overspannen raakte en het gevoel had dat ik totaal niet meer wist wie ik was. Het lukte gewoon niet meer om het voor iedereen goed te doen en wist me totaal geen raad meer. En het voelde alsof ik niet meer anders kon dan voor mezelf kiezen. Ik verbrak de relatie met de vader van mijn 2 kleine kinderen en begon met cursussen in zelfonderzoek en heling. En gaandeweg kwam ik weer op mijn pootjes terecht. Totdat ik een volgende relatie kreeg en ik me opnieuw begon aan te passen en weg te cijferen. En toen ik ontdekte dat mijn partner vreemdging viel ik opnieuw in verdriet en ongelukkig zijn. Natuurlijk gaf ik in eerste instantie alle schuld voor mijn verdriet aan mijn partner. Ik verbrak wederom de relatie en liep rond met een behoorlijke boosheid. Totdat ik in therapie naar mijn eigen aandeel leerde kijken en kon zien dat ik helemaal niet trouw was aan mezelf. Dus waarom zou iemand anders dan trouw aan me zijn.

Dit inzicht zorgde ervoor dat ik het slachtoffer zijn achter me kon laten en weer in mijn kracht kon gaan staan. Ik had de smaak te pakken en begon een opleiding als therapeut, waar alles wat er nog in mijn rugzak zat werd opengetrokken.

Het grootste inzicht was dat de buitenwereld een spiegel is van onze binnenwereld.

Dat betekende dat ik dus nooit meer de schuld buiten mij kon leggen. Ik leerde verantwoording nemen voor mijn leven en voor mijn geluk. En hoe ik daarin mijn grens kan bewaken en kan aangeven met respect voor de ander.

Door tegelijkertijd bezig te zijn met mindfulness en meditatie kon ik steeds vaker en steeds dichter bij mijn authentieke zelf komen. Ik ging voelen wie ik diep van binnen ben, dat er een liefdesbron in mij zit die alle wijsheid bevat. Die in alle omstandigheden weet hoe ik het beste voor mezelf kan zorgen en hoe ik mijn grens kan aangeven met respect voor de ander. Ik leerde hoe ik mij kon verbinden met deze innerlijke leiding, hoe ik ernaar kon luisteren en ernaar kon handelen.

En ik besef dat ik ieder moment opnieuw een keuze heb.

Wil ik leven, luisteren en reageren vanuit oude pijn, vanuit mijn verleden, vanuit mijn zelfbescherming, boosheid of automatische piloot. Of word ik stil en luister ik naar de stem van mijn Hart. De stem van innerlijke vrede, vreugde en vrijheid.